Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Αίτημα προς το λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης


Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ   Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Ι Ω Ν
                        Σ Α Μ Ο Θ Ρ Α Κ Η Σ
Σαμοθάκη 23/06/2011
Προς:
Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρουπόλεως
Κοινοποίηση:
Υπολιμεναρχείο Σαμοθράκης
Δήμος Σαμοθράκης
Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου
Μ.Μ.Ε.
Αριθμ. Πρωτοκ. : 32/2011
            Πολλές φορές και ειδικα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στη Σαμοθράκη έρχονται πλανόδιοι λιανοπωλητές με τα αυτοκίνητα τους, διαλαλούν και πωλούν τα εμπορεύματα τους. Εάν είναι νόμιμοι αυτό είναι θεμιτό. Για τον λόγο αυτό όποτε υποπέσει στην αντίληψη μας κάποιος επικοινωνούμε ως σύλλογος με το τοπικό αστυνομικό τμήμα και ζητούμε να ελεγχθεί. Αυτό όμως μάλλον έχει γίνει αντιληπτό στον  κύκλο τους και πλέον έχουμε καταγγελίες από συναδέλφους επαγγελματίες πως πηγαίνουν στα υπόλοιπα χωριά εκτός Καμαριώτισσας, έτσι ώστε να διαφεύγουν της προσοχής μας.
            Για αυτόν τον λόγο ζητούμε την βοήθεια σας αν αυτό είναι εφικτό. Θα θέλαμε όταν αντιλαμβάνεστε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης πως πρόκειται να κατέβει στην Σαμοθράκη κάποιος πλανόδιος, να του κάνετε τον σχετικό έλεγχο αν είναι νόμιμος ή όχι. Ούτως ώστε οι μη νόμιμοι και εισιτήρια να μην πληρώνουν άδικα αλλά και να μην έρχονται εδώ κι ανταγωνίζονται εμάς που είμαστε συνεπείς επαγγελματίες πληρώνοντας φόρους, ΤΕΒΕ κλπ.
            Η εποχή είναι δύσκολη οικονομικά για όλους, πολύ περισότερο όμως σε περιοχές σαν την δική μας και πρέπει να προστατέψουμε όσο γίνεται καλύτερα την οικονομία του τόπου μας, μην αφήνοντας ένα σημαντικό τμήμα του ντόπιου κεφαλαίου να φεύγει με μη νόμιμες διαδικασίες εκτός Σαμοθράκης.
            Ευελπιστούμε πως το αίτημα μας θα βρει την ανταπόκριση που του αρμόζει από την υπηρεσία σας.
Για το Δ. Σ.
ο πρόεδρος                           ο γραμματέας
   Γλήνιας Ιωάννης                Παπαντίδης Ειρηναίος