Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014


Σύλλογος Επαγγελματιών Σαμοθράκης
Καμαριώτισσα Σαμοθράκης
Τ: 2551089444
Κ: 6945894107

Προς: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
Γραφείο Περιφερειάρχη
Κοινοποίηση:
Δήμος Σαμοθράκης
Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου
Γραφείου Πρόεδρου Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης


Σαμοθράκη, 20 Οκτωβρίου 2014



Θέμα: Λαθρομετανάστες στο νησί της Σαμοθράκης
Απευθυνόμαστε και εγγράφως στις αρμόδιες υπηρεσίες, ως Σύλλογος Επαγγελματιών Σαμοθράκης, για ένα θέμα που πολλάκις έχουμε γνωστοποιήσει.
Οι λαθρομετανάστες, άντρες, γυναίκες και παιδιά όλο το καλοκαίρι και μέχρι τώρα στοιβάζονται μπροστά στο λιμεναρχείο χωρίς να υπάρχει μέριμνα υγειονομική και κοινωνική για το πρόβλημα.
Σε προσωπική κουβέντα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Βαρβιτσιώτη, στις 28 Ιουλίου 2014 στο γραφείο του, μας βεβαιώθηκε από τον ίδιο ότι θα δημιουργούσε προϋποθέσεις φιλοξενίας τους μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την αποχώρηση τους από το νησί.
Πέρα από το γεγονός ότι η εικόνα των ανθρώπων στους δρόμους είναι το χειρότερο δείγμα κοινωνικού πολιτισμού σε ένα τουριστικό μέρος, υπάρχουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία που ανησυχούν τους κατοίκους της Σαμοθράκης.
Αιτούμαστε:
1)      Ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους λαθρομετανάστες, από μόνιμο ιατρικό προσωπικό που θα καλύπτει αυτές τις ανάγκες και κατ’ επέκταση και τις ιατρικές ανάγκες των κατοίκων. Η δημόσια υγεία και η προστασία από επιδημίες είναι το κύριο πρόβλημα που ανησυχεί τους ανθρώπους του νησιού.
2)      Δημιουργία αξιοπρεπών χώρων φιλοξενίας, μέχρι να αποχωρήσουν για την Αλεξανδρούπολη.
Αναμένουμε άμεσα για τις ενέργειές σας.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών
Γλήνιας Ιωάννης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου